Zararın Neresinden Dönülse Kardır Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek zararın neresinden dönersen kardır atasözü ile ilgili kompozisyon konusunda işinize yarayacak kadar fikir edinebilirsiniz.

Sürüp giden zararlı bir işten erkenden vazgeçmek gerekir. Bu sayede uğrama ihtimalimiz olan çok daha büyük zararı azaltmış oluruz. Önümüzde sürekli kötüye giden ve bizi zarara uğratan bir iş söz konusu olduğunda hiç vakit kaybetmeden bu işten geri dönmek gerekir. Henüz devam eden ama zarar ettiren işlere bir son vermek bizim için daha karlı olacaktır. Çünkü vazgeçmediğimizde zararın boyutu daha da artar. Ondan sonra ayıkla pirincin taşını durumuna düşeriz.

Mesela iyi bir gelir elde etmek için bit yola baş koymuş olabiliriz. Eczane açıp işletmek isteyebiliriz. Yahut caddenin bir yerinde bir mağaza açabiliriz. Bu tür iş yerlerinin belli bir kirası vardır. İşler iyi gitmediğinde başta kar etmeyi beklerken her geçen gün cebimizden harcamak zorunda kalırız. Bu kötü gidişata hemen bir müdahale etmek gerekir. İş yerini kapatıp bu işten vazgeçince sürüp giden zararı durdurmuş oluruz. Böylece daha çok zarara uğramanın önüne geçeriz. Şayet bir karar alıp bir yola çıktık diyelim. Fakat işler istediğimiz gibi, gitmiyor. Buna aldırış etmeyip kendiliğinden düzelir diye boş verirsek daha büyük bir zararla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Ortada bir olumsuzluk varsa buna bir son vermek için ne gerekiyorsa yapmak ve o yanlıştan bir an önce dönmek daha doğrudur.

Sonuç olarak başladığımız bir iş iyi gitmeyebilir. Baktığımızda iş sürekli kötüye gidiyor ve biz de haliyle zarar ediyoruz. O zaman bu zararın daha da büyümemesi için bu olaya bir el atmak gerekiyor. İster o anda müdahale dip işi durdurmalıyız, isterse zararın en aza indirmek için bir önlem almalıyız. İşte böyle sürüp giden bir zarar son vermek için zararın neresinden dönülse kardır mantığı her zaman çok yerinde bir karar olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski