Dijital Dünya ve Teknoloji Bağımlılığı ile İlgili Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek dijital dünya ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili konuşma sınavı metniniz için fikir edinebilirsiniz.

Dijital dünya hayatımıza girdiği ilk günden itibaren yaşam tarzımızda birçok değişikliğe yol açtı. Bunlar arasında en çok göze çarpan insanların dijital dünyaya bağlanıp kalmasıyla gelen yalnızlık durumudur. Çünkü dijitalleşmeyle birlikte herkeste bir teknoloji bağımlılığı oluştu.

İnsanlar dijital dünyaya girmeden bırakın bir günü bir saat bile geçiremiyor hale geldi. Artık küçükten büyüğe herkesin teknoloji bağımlısı olduğunu görebiliyoruz. Telefonu eline alan her birey o küçük ekrandaki dünyaya giriyor ve çıkamıyor. Etrafında neler olup bitiyor, bunu fark edemiyor insanlar. Ben dijital dünyanın insanları bariz bir şekilde olumsuz etkilediğini ve buna bir dur denmesi gerektiğini düşünüyorum. İnternet ve akıllı telefonlar her an elimizin altında ulaşılabilir vaziyette olunca durumun ne kadar ciddi sorunlara yol açabileceğini görmezden gelemeyiz. Özellikle çocuklar için dijital dünya birçok tehlikeyi içinde barındırıyor diyebiliriz. Bu noktada büyüklere çok iş düşüyor. Çünkü çocuklar henüz yaş itibariyle birçok tehlikenin farkında olamıyor. O yüzden yetişkinler olarak çocukların dijital dünyada geçirdikleri vakti yakından takip etmek çok önemlidir.

Sonuç olarak dijital dünya biz insanlar çok rahat ve eğlenceli ortamlar sunuyor gibi görünebilir fakat işin içinde teknoloji bağımlısı olup ruh sağlığını günden güne kaybetme riski vardır. Bu nedenle teknolojik cihazları gereğinden fazla kullanmanın birçok olumsuz etkisi olduğunu iyi bilmeliyiz. Dijital dünyada keyifli vakitler geçirdiğimizi sanıp da işin arka planında teknoloji bağımlısı olarak hayatımızı kendi elimizle zehir etmemeliyiz. Her şeyin aşırısı zarar olduğu için kendimizi bu anlamda biraz kontrol etmekte fayda var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski