En Dibe Düşmenin En İyi Yanı Artık Düşecek Bir Yer Kalmamasıdır Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip en dibe düşmenin en iyi yanı artık düşecek bir yer kalmamasıdır sözü ile ilgili kompozisyon için fikir alabilirsiniz.

Herkes hayatın çeşitli badireleri ile tanışarak eski haline göre çok daha kötü hallere düşebilir. Fakat bu düşmenin de bir sonu vardır. En dibe düştüğümüz zaman ondan daha ağır bir duruma düşmek söz konusu değildir. Yani bütün olumsuzlukların aslında iyi olan tarafları da vardır.

Dibe vurmak demek, hayatta düşebileceğimiz en kötü durumlara düşmek demektir. İnsanın herhangi bir konuda çok zarara uğraması, kötülüklerin bataklığında dibe batması ve bu kötü durumdan kurtulmakta aşırı zorluk çekmesi dibe düşmenin alasıdır. Fakat burada bile bir olumlu taraf görmek mümkündür. En aşağılara düşseniz bile ondan daha aşağısı olmaması dibe düşmenin iyi yanlarından biri olarak görülebilir.

Hayatta pek çok sıkıntıyla karşılaşabiliriz. Birçok dert başımıza musallat olabilir. Aldığımız yanlış kararlar veya yaptığımız yanlış işler bizi zor durumlara düşürebilir. Her türlü olumsuz durum başımıza gelebilir. Çektiğimiz sıkıntılar nedeniyle artık eski halimize göre dibe düşmüş olabilir ama bunların daha dibi yoktur. Ne kadar olumsuzluk yaşasak da her şerrin içinde bir hayır vardır. Battıksa bu bataklıktan çıkmak da bizim elimizdedir. Zaten düşmüşüz daha ne kadar düşebiliriz ki deyip hiçbir şeyi umursamamak da doğru değildir.

Sonuç olarak başımıza türlü felaketler, belalar gelse de hepsinin içinde iyi bir taraf bulunur. Bizler iyi ve olumlu olan yönlere odaklanarak düştüğümüz ne kötü durumlar karşısında yılgınlık göstermeden bu bataklıktan kurtulmanın yollarını aramalıyız. En kötü durumlara düşsek de umudu elden bırakmamalı, her şeyin düzeleceği inancına sıkı sıkıya sarılmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski