Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki kompozisyon metnini inceleyerek perşembenin gelişi çarşambadan bellidir atasözü ile ilgili konuşma sınavı için fikir alabilirsiniz.

Bir işin nasıl biteceğine dair şu anki gidişat bir göstergedir. Yani işin şimdiki gidişatına bakarak nasıl sonuçlanacağı az çok belli olur. Bizler işimizle ilgili vaziyete bakıp ona göre aksiyon almalıyız.

Şayet işin ilerleyişinde bir problem varsa kötü sonuçlanmaması için gereken önlemleri çok geçmeden almak çok doğru olur. Herhangi bir işte sonucun nasıl olacağına dair şu anki gidiş esnasında bazı işaretler ortaya çıkar. Bu işaretleri dikkate almak gerekir. Ortads iyi veya kötü giden bir şeyler vardır. Özellikle de kötü sonuçlanan işlerde perşembenin gelişi çarşambadan bellidir sözünü hatırlarız.

Mesela bazı kazalar yaşanır. Kazanın oluşum sürecinde bir olumsuzluk olacağı önceden kendini gösterir. Haberlere konu olan bu tür kazalar için kaza geliyorum demiş yorumunu yaparız. Dolayısıyla bir işin şimdiki seyrine bakarak ilerisi için tahmin yürütmek hiç de zor değil.

Sonuç olarak göz göre göre gelen kötü sonuçları önceden fark ettiğimizde bu kötü gidişata dur demek biraz da bizim elimizdedir. İlerisi için bir hedefimiz varsa ona yönelik sağlam adımlar atmalıyız. Şu anda kötü giden bir durumumuz varsa, buna bir son vermeliyiz. Kendimize bir çekidüzen vererek daha çok çalışmalı, işimizin iyi ve olumlu bitmesi, başarılı bir sonuç almak için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski