Her Elini Sıkanla Dost, Her Canını Sıkanla Düşman Olma Sözü ile İlgili Konuşma

Bu bölümdeki metni inceleyerek her elini sıkanla dost, her canını sıkanla düşman olma atasözü ile ilgili konuşma sınavı için kompozisyon olarak fikir edinebilirsiniz.

İnsanların size davranışı farklı, gerçek yüzleri çok daha farklı olabilir. Kimseye görünüşünden, davranışından dolayı aldanmamak gerekir. Görünürde iyi gibi görünen biri içinde kötü niyet besliyor olabilir. Ya da size kötü davranan, düşman gözüyle baktığınız birisi gerçekte çok iyi insan çıkabilir. Dolayısıyla insanları iyice tanımadan onlar hakkında genel bir değerlendirme yapmak doğru değildir.

Kimsenin alnında bu iyi insan, bu kötü niyetli bir düşman ibaresi yazmıyor. Ayrıca insanların kalbini açıp nasıl biri olduklarını anlama imkanına sahip değiliz. Buradan görünüşün bizi aldatıcı olabileceği anlamı çıkarılır. O yüzden sıcak tavırlarıyla bize yaklaşan, elimizi sıkan her insanı dost sanmamalıyız. Canımızı herhangi bir sebepten sıkanları düşman diye genellemek doğru olmaz.

Yüzünüze her gülenle dost olunmaması gerektiğine dikkat etmekte fayda var. İnsanların çıkarı olunca size dost gibi sıcakkanlı ve güvenilir görünmesi kurnazlıktan kaynaklanır. O yüzden bana iyi davranıyor, samimi tavırları var bu yüzden bu kişi bana dost olur dememelisiniz. Herkesi çok iyi tanımaya özen göstermek gerekir. Görünürde dost olup da arkanızdan iş çeviren, kuyunuzu kazan insanların tuzağına düşmemek için son derece dikkatli olmalısınız.

İlk başta anlaşamadığınız, yıldızınızın barışmadığı düşman gözüyle baktığınız biriyle ileride dost bile olabilirsiniz. O nedenle ilk iletişim anı olumsuz diye hemen her şeyi kestirip atmamalıyız. İnsanlarla ilişkilerinizin derecesini, dost veya düşman olma halini belirleyen şey birlikte geçireceğiniz zaman dilimidir. Zamanla herkesi daha yakından tanır, niyetlerini daha iyi anlarız. Böylece iyi olduğundan emin olduğumuz biriyle yakınlaşır ve dost oluruz. Niyetinin kötü olduğuna kanaat getirdiğimiz kişilerden de uzak dururuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski