Uyku ile İlgili Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek uyku ile ilgili konuşma sınavı metniniz için yeteri kadar fikir sahibi olabilirsiniz.

Uyku, ruh ve beden sağlığımız için alınması çok önemli bir ihtiyaçtır. Uykuyu alamadığımız zaman kafamız kaskatı kesilir, gözümüz kan çanağı olur, başımız ciddi anlamda ağrır. Uyku insanın kendini zinde hissetmesi ve yorgunluğunu atıp önceki günden biten enerjisini yeniden depolaması için en temel ihtiyaçlar arasındadır.

Günde 6 saat aldığımız uyku ile yeni güne daha canlı ve dinamik olarak başlarız. Uykunun düzenli ve yeterli biçimde alınması immün sisteminin çok önemli bir mihenk taşıdır. Bir güne uykusuz başlamak o günü heba etmek demektir. Çünkü her kim olursa olsun uykusuz çalışan bir kimsenin işinde verimli olması beklenemez. Uykusuz olan insan kendini işine veremez, kafası beton yığını gibi olur. Uykumuzu almak için her gün aynı saatlerde yatmalı ve bu önemli ihtiyacımızı karşılamalıyız. Yatak odamızda uykuya dalmayı güçleştiren elektronik cihazların fişini çekmeliyiz. Karanlık bir odada alınan uyku en sağlıklı olanıdır. Böylece yeni güne daha dinlenmiş bir şekilde başlarız. Her gün geç yatmaya alışmış, düzensiz bir uyku sistemi olan insanlar kendi sağlığını bana göre tehlikeye atıyor. Uykunun çok önemli bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. O yüzden hem erken yatmalı hem de uyku saatlerinin düzenli olmasına dikkat etmeliyiz.

Sonuç olarak uykusuz bir kafa kazan gibi oluyor. İnsan uykusuz kalınca kendinde güç bulamıyor. Büyük ölçüde dikkat dağınıklığı, odaklanamama, dalgınlık gibi işini yapmaya engel olan çeşitli problemler yaşıyor. Ancak vücudun ihtiyacı olan uyku tam olarak alındığında o zaman insan daha üretken, daha enerji oldu ve işinde başarılı oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski