Metodu Olan Topal Metotsuz Koşandan Daha Çabuk İlerler Kompozisyon

Bu bölümdeki metinden hareket ederek konuşma sınavı için metodu olan topal metotsuz koşandan daha çabuk ilerler sözünü açıklayınız ile ilgili cevap niteliğinde kompozisyon yazısı için kısaca fikir edinebilirsiniz.

İlerlemenin şartı bir yöntemimizin olmasıdır. İnsanın belli bir yöntemi varsa o kişi işinde yöntemsiz olan göre çok daha iyi ilerler. Elinde kullanacağı bir yöntem olmayan insan aklına eseni yapar. Çalışmasında bir düzensizlik, dengesizlik oluşur. Ancak bir plan dahlinde, metoda uygun çalışan kişinin her yaptığı sistemlidir. Bu sayede işinde büyük ilerleme kaydeder.

Metodumuz olması bir işi usulüne uygun ve düzenli yapmayı kolaylaştırıcı bir faktördür. Metodumuzun olmaması ise çalışırken düzensizliği beraberinde getirir. Belli bir plana bağlı olarak çalışan, harekete den biri işinde başarılı olurken, düzensiz, plansız programsız çalışan kişi çalışmasından verim alamayacağı için işinde tam bir başarı sağlayamaz. O yüzden bir iş yaparken, bir amaca yönelik hazırlanırken elimizde yol haritası ve çalışmalarımızı düzenleyici niteliğinde bir yöntem olmalıdır. Bu yöntem bize neler yapacağımıza dair yol gösterecektir. Böylelikle çalışırken gereksiz zaman kaybı olmayacaktır. Aynı zamanda işimizde daha verimli çalışacağız.

Bir iş için belli bir metot kullanılması sistemli bir işleyiş sağlar. Bu noktada yaptığımız her şey bu sisteme uygun olacaktır. Oysa metotsuz olunca ne zaman ne yapacağımızı belli değildir. Aklımıza ne eserse onu yapmaya çalışırız. Bazen birkaç saat mola veririz. Bu da zaman kaybına yol açar, işimizde ciddi bir ilerleme sağlayamayız. Sonuç olarak metotlu çalışan da metotsuz çalışan da bir şekilde işini bitirir, çalışırken ilerler ama bir yönetme bağlı olarak çalışan yöntemsiz çalışanlara göre daha çabuk mesafe alır ve işini kısa zamanda tamamlar. Dolayısıyla bizler bir iş için kolları sıvadığımızda mutlaka önceden bir metot belirlemeli, çalışmamızı buna göre yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski