Etekleri zil çalmak, uyku tutmamak, gözünde tütmek deyimlerini kullanarak bir hikaye yazınız.

Bu bölümde inceleyip örnek alacağınız hikaye etkinliği: Verilen deyimleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun başlık belirleyiniz.

Hikayenin içinde geçecek deyimler: etekleri zil çalmak-uyku tutmamak-gözünde tütmek. Başlık: Kavuşma Heyecanı.

Levent henüz 4 aylıkken babası Almanya'ya işçi olarak gitmişti. Orada çalışıp para biriktirecekti. Bu zaman diliminde aradan yedi yıl geçti. Levent şu anda ilkokulda okuyordu. Babasını hiç görmemişti. Şimdi ise babası birkaç gün içinde dönecekti.

Baba özlemini bu yaşa kadar hisseden Levent annesiyle hasret dolu bir yedi yıl bekledi. Babasını karşısısında göreceği anı heyecanla bekliyordu. Aradan iki gün geçti. Babası artık yola çıkmış ve eve dönüyordu. Levent'i o gece uyku tutmadı. Gözünde tütrn babasını hiç görmediği için aslında çok merak ediyordu. Aklında bir baba profili vardı ama onu canlı bir halde görmek çok heyecan ve mutluluk verici olacaktı. Babasına kavuşacağı için adeta etekleri zil çalıyordu. Yedi yıl babasını görmeyen ve ondan ayrı kalan bir çocuk için bu mutluluğu tarif etmek mümkün değildi.

Uykusuz geçen gecenn ardından sabah erkenden kalktı. Annesiyle kahvaltısını alelacele yaptıktan sonra hava alanına babasını karşılamak üzere yola çıktılar. Oraya vardıktan on dakika sonra babasını getiren uçak iniş yaptı. Levent'in kalbi küt küt atıyordu. Biraz sonra uçaktan elinde valiziyle orta boylu, başında siyah şapkası olan, yakışıklı ve sevecen bakışlarıyla bir adam indi. Bu adam onun hayallerini süsleyen çok sevgili babasıydı.

Annesi işte bu adam senin baban diyerek onu koşup babasına sarılması için serbest bıraktı. Levent yıllarca özlemini çektiği, yokluğunu ve sevgisinin eksikliğini hissettiği babasına koştu. Öyle bir baba deyişi vardı ki sanki bütün her şey onun bu haykırışı karşısında sessizliğe bürünmüştü. Babası oğluna sımsıkı sarıldı. Onun elinden tutarak annedinin yanına geldi. Valiz ve çantalarıyla onları bekleyen taksiye bindiler. Eve geldiklerinde eşyaları içeri taşıdılar. Yemek yedikten sonra güzel bir hasret giderdiler. Levent için artık her şey daha güzel oldu. Babası bir daha gitmeyecekti. Artık onu yalnız bırakmayacaktı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski