Doğadan uzaklaşan insanın hayatı daha mı kolaylaşmıştır yoksa daha mı zorlaşmıştır?

Bu bölümdeki metni inceleyerek doğadan uzaklaşan insanın hayatı daha mı kolaylaşmıştır yoksa daha mı zorlaşmıştır konusu ile ilgili konuşma sınavı için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Doğayla iç içe yaşamak insanlar için daha faydalıdır. Doğa insanın huzur bulması, sakin kalması ve temiz havayı soluması için çok önemlidir. Doğada yaşayan insan birçok açıdan bunun olumlu etkilerini görür. Yani doğa insanın hem bedenen hem de ruhen sağlıklı olması için büyük etkiye sahiptir.

Açık konuşmak gerekirse doğadan uzaklaşan insanın hayatı daha çok zorlaşmıştır. Çünkü insan doğadan ayrı ve uzak kalınca birçok sıkıntı çekmek zorunda kalıyor. Mesela beton binalar içinde ömrümüz geçerken ruhumuz daralıyor, içimizde ciddi bir psikolojik sıkıntı başlıyor. Doğada olsak özgürce açık ve temiz havanın tadını çıkarıyoruz. Böylece içimiz açılıyor, gözümüz, gönlümüz şenleniyor. Apartmanlarda, yüksek katlı binalarda, asfalt yığınları içinde yaşamak insanın üzerindeki enerjiyi atmaya bile engeldir. Enerjisini atamayan, beton yığınlar ve dört duvar arasında hayat tutunma mücadelesi göstermek insanlar için zorlu bir süreç demektir.

Biz insanlar şehir hayatını belki konfor açısından çok daha iyi ve kolay gibi görebiliriz ama esasında baktığımız zaman doğadan uzaklaşan insanların sorunlarının hiç bitmediğini görüyoruz. Doğadan ne kadar uzak yaşarsak o kadar hasta ruhlu insanlar olarak yaşamaya devam diyoruz. Sonuç olarak doğa insanların kendini iyi ve özgür hissetmesini sağlıyor. Toprağı, şırıl şırıl akan suları, tertemiz havası, mis kokulu çiçekleriyle yeşilin her tonunun içinde barındıran doğa insan sağlığı için gereken bütün her şeyi sağlıyor. Dolayısıyla şehre taşınarak, yüksek binalardan ev alıp beton duvarlar arasında doğadan uzak bir şekilde yaşayınca hayatımız daha kolaylaşmış olmuyor, aksine her şey daha zorlaşıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski