Değerli Hissetmek Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki örnek metinden hareketle 2 dakikalık değerli hissetmek ile ilgili konuşma sınavı metni için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Başkalarının bizi sevmesi, bize değer vermesi karşısında kendimizi değerli hissederiz. O zaman içimizde mutluluk çiçekleri açar. Çevremize gülen ve neşeli gözlerle bakarız. Biz nasıl kendimizi değerli hissetmek istiyorsak başkaları da aynen böyle düşünür. Değer görebilmek için de iletişime geçtiğimiz insanlara saygı duymalı, onlara değerli olduğunu hissettirecek biçimde davranmalıyız.

Değerli hissetmek insana çok iyi gelir. Moralimiz kötüyken birisi bize iyi davranınca, sevgiyle yaklaşınca, saygı gösterince bu moral bozukluğu kendiliğinden giderek yerini değerli hissetmeye bırakır. Bu duyguyu hissettiğimizde ise dünyalar bizim olur.

Kendini değerli hisseden biri mutlu olur. Hayata daha bir güzel gözle bakar. Ruhu açılmış bir şekilde hissettiği için etrafına pozitif enerji yayar. Bazı insanlar kendini sütten çıkmış ak kaşık gibi yüksekte görüp başkalarını küçümsüyor. Bu tür kişiler değer verilmesi hiçbir zaman hak etmiyor. Oysa herkes insandır, eşit muamele görmelidir. Eşitlikçi bir anlayışla herkese kim olduğuna bakmadan değer verdiğimizde bize de değer verilir.

Sonuç olarak herkes insan olarak değer görmeye layıktır. Bu durumda insanları adam yerine koymak çok önemlidir. Sizi arayan, soran kişilere değer verdiğiniz zaman onların kendini değerli hissetmesini sağlarsınız. Dolayısıyla insan ilişkilerinde karşımızdaki insanı önemsemek çok güzel bir yaklaşımdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski