Cesaretli Olmak ile İlgili Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyip 2 dakikalık cesaretli olmak ile ilgili konuşma sınavı için fikir sahibi olabilirsiniz.

İnsanın cesaretli olması ona hayatta birçok avantaj sağlar. Cesaret nereye gidersek gidelim girişimci olmakla birlikte çok şey kazandırır bize. Çoğu insanın başarısız olmasının temelinde korkaklık vardır. Hata yaparız, rezil oluruz, ya da yanlış bir şey yaparım korkusuyla hareket edenlerin eline hiçbir şey geçmez. Her insan asında bir şeyler başarmayı hedefler. Ayrıca başarı cesareti çocuğudur sözünü dikkate alırsak hayatta başarılı olmanın sırrı cesaretli davranmaktır.

Önemli olan risklere rağmen cesurca davranmaktır. Zaten ne kadar dikkat edersek edelim hata, yanlış mutlaka oluyor. Bu düşünceden sıyrılmalı cesur adımlar atabilmeliyiz. Bizi başarıya götüren cesarettir. Yaptığımız hamleler başarısızlıkla sonuçlanabilir, istediğimiz gibi olmaz belki ama bu anlamda bir tecrübe ediniriz. O yüzden cesaretimizi toplayıp mantıklı olmak gerekiyor. Cesaret yeni şeyler denememizi kolaylaştıran bir duygudur. Biz denedikçe, bazı yanlış yaptıkça bu şekilde doğruya ulaşırız. En sonunda ise daha dikkatli, deneyim kazanmış, attığı adımdan emin bir insan haline geliriz.

Sonuç olarak cesur olanlar her zaman karlı çıkar. Onlar içindeki cesaretle her yeni işe başlama cesareti gösterir. Geri çekilip öyle beklemez. Bir ilki dener, yeni bir yola çıkar, ilk kez bir işe başlar ve sonunda mutlaka bir şeyler öğrenir veya kazanır. Hayat yerinde sayanlara, korkaklara bir şey vermiyor. İlla inisiyatif almak gerekiyor. Bunun için de ne çok cesarete ihtiyacımız var. Korkularımızla hiçbir şey yapmayıp olduğumuz yerde sayarsak ne bir şey başarabiliriz, ne de bir karımız olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski