Körün İstediği Bir Göz Allah Verdi İki Göz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip körün istediği bir göz Allah verdi iki göz sözü ile ilgili kompozisyon yazısı oluşturmak için fikir alabilirsiniz.

İnsanlar bir şeyler ister. Bu istek herhangi bir konuda olabilir. Hayal ettiğinden çok daha fazlasına kavuşan biri olduğunda onun ne kadar şanslı olduğunu düşünürüz. Böyle bir şey isterken daha fazla olanağa kavuşma durumu için körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz deriz.

Mesela para biriktirip bir araba almayı hayal ediyoruz diyelim. Yıllarca çalışıp epey bir birikimimiz oldu. Artık araba almak için elimizde yüklü miktarda nakit var. Fakat o günlerde karşımıza öyle bir fırsat çıkar ki, araç fiyatları düşer. Biz bir tane araba almak isterken iki araba alma imkanına kavuştuk. Bakın biz ne hayal ediyorduk, şimdi nasıl bir fırsat yakaladık. Kimileri bu hayatta şansı yaver gidenler olabilir. Aklında gerçekleştirmek istediği bir şey varken şansı iyi gidip de daha çok şeye ulaşabiliyorsa bu, onun en sevineceği şeylerden biri olur. Bir anlamda bir taşla iki kuş vurmak gibi iyi bir şans demektir.

Sonuç olarak yaşımız, işimiz, şu anki halimiz ne olursa olsun kendimize göre isteklerimiz oluyor. Bazen her şey yolunda gidiyor, bazen aksilikler isteklerimizin gerçekleşmesine engel oluyor. Bazı zamanlar da hiç beklemediğimiz bir fırsat yakalıyoruz. Başımıza talih kuşu konmuş gibi bir durum oluşuyor. Biz bir şey isterken bir de bakıyoruz ki daha çok şey ayağımıza geliyor. O zaman çok mutlu oluyoruz, yüzümüz bu olumlu gelişme karşısında daha önce hiç olmadığı kadar gülüyor. İşte bu tür durumlar hayal ettiğinden daha çoğuna kavuşmak anlamına geliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski