Çalışkanlık Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metinden hareket ederek çalışkanlık ile ilgili 2 dakikalık konuşma sınavı hazırlığı için fikir alabilirsiniz.

Çalışkanlık kişinin iş yapmayı sevmesidir. Başka bir ifadeyle boş oturmaktan hoşlanmayıp hep işe yarar bir şeylerle meşgul olmasıdır. İnsan çalışkan olunca durmak bilmez, bir işi bitirir sonra başka bir işle ilgilenir. Hep yeni bir ürün ortaya koyma çabası, yeni şeyler öğrenmesi, yeni işler başarması çalışkan kişilerin doğasında vardır.

Çalışkanlık hayatın dolu dolu geçmesini sağlar. Sürekli çalışma halinde olan biri bu emeğin de karşılığını fazlasıyla alır. Onlar için yaşamak insanlar faydalı olmak büyük bir anlam taşır. İşlerini yürütmeleri, çabalarının boşa çıkmaması onları bu hayatta iyi yerlere getirir. Şunu söylemek isterim ki çalışkanlık kişiye itibar kazandırır. Ayrıca dünyadan en güzel ve mutlu bir şekilde yaşamayı çalışkanlar hak ediyor. Onların verdiği emek, yaptığı faydalı işler çevresine faydalı olmaları çok önemlidir.

Çalışkanlık insanın verimli, üretken ve çevresine faydalı olmasını sağlar. Çalışkan birisi her zaman işini düzgün yapma gayreti içinde olur. Boş durmayı sevmediği gibi genellikle faydalı işlerle uğraşır. Hiçbir anını boşa geçirmez. Ona göre zamanı verimli kullanma anlayışı hayat felsefesi olmuştur. Çalışkan kişiler ekmeğini taştan çıkarır, her şartta kendisini geçindirir, işlerini yoluna koymasını bilir.

Sonuç olarak çalışkanların heybesi her zaman dolu olur. Onlar çok şeyi elinin emeğiyle kazandıkları için her güzelliği sonuna kadar hak ederler. Bu çalışkanlıkları onların saygıya layık olması gerektiğini gösterir. Toplumda çalışkanlara verilen önem bu anlamda çok büyüktür. Çalışkanlık her insanda bulunmalıdır. İşini iyi yapan, arı gibi çalışanlar çoğaldıkça o zaman işler daha iyi yürür, insanlar daha mutlu olur, yeni şeyler öğrenmenin, başarmanın mutluluğunu yaşarlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski