Hayat Bir Bisiklete Binmek Gibidir Dengenizi Korumak İçin Hareket Etmeye Devam Etmelisiniz Konuşma Metni

Bu bölümdeki metni inceleyerek hayat bir bisiklete binmek gibidir, dengenizi korumak için hareket etmeye devam etmelisiniz (Albert Einstein) sözü ile ilgili konuşma metni için fikir alabilirsiniz.

İnsanın hayatta bir denge tutturması önemlidir. Hayatı üzerinde bisiklet kullandığımız bir yol gibi düşünürsek dengede durmak ve düşmemek için kontrollü olmamız gerekiyor. Başka bir deyişle ne yaparsak yapalım dikkati elden bırakmamalıyız.

Mesela hayatın içinde birçok zorluk var. Bunlarla mücadele ederken güçlü durmalıyız. Hayatın zorlukları karşısında yenilmemek, ele ayağa düşmemek için onunla mücadele etmeye, çalışmaya devam etmeliyiz. Dengesini kaybeden insan hayatın karşısında yenik düşer. Ne yapacağını bilemez, sağa sola savrulur. Hayat böyle güçsüz kişilikler için de son derece acımasız davranır. Yaşamaya devam ettiğimiz sürece, zorluklar, sıkıntılar, üzüntüler bitmeyecektir. Bu zorluklar bizi dengede tutan önemli şeylerdir. Pes edersek hayatla mücadele etme konusunda kendimizde güç bulamayız. Bisiklet sürerken hareket etmeye devam etmek hayatın güçlükleri karşısında yılmadan mücadele etmeyi sürüdürmek anlamına gelir. Yani üzülsek de, canımız sıkılsa da çalışıp mücadele etme gücünü her zaman korumalıyız.

Sonuç olarak bisiklet sürerken direksiyon hakimiyeti bizde olmalıdır. Eğer pedal ve direksiyon kontrolünü kaybedersek yere çakılırız. Bu da hayatın sıkıntıları karşısında dik duramazsak, sabredemezsek mücadele gücümüzü kaybedip güçsüz duruma düşmemizi ifade eder. Dolayısıyla ilk önce kendimize güvenmeliyiz. Davranışlarımızda dikkatli olmalı, sıkıntıları aşabilme cesaretine shaip olmalıyız. Bu dengeyi tutturursak başımıza gelen problemleri daha iyi bir şekilde çözebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski