Ülkeler Arasındaki Kültürel Etkileşim Toplumların Birbirine Bakış Açısını Değiştirir Mi Değiştirmez Mi Konulu Münazara Kısaca

Ülkeler Arasındaki Kültürel Etkileşim Toplumların Birbirine Bakış Açısını Değiştirir mi Değiştirmez mi Konulu Münazara Kısaca

Ülkeler arasında ister istemez kültürel etkileşimler olabiliyor. Ancak bu kültürel etkileşim toplumların birbirine bakış açısını değiştirmez. Çünkü kültürel etkileşim kısa süreli olan bir şeydir. Örneğin bir ülkede kültürel faaliyetler yapılıyor. Oraya diğer ülkelerin toplumlarından insanlar konuk oluyor. Fakat kültürel etkinlik bittiği zaman insanlar kendi ülkelerine dönüyor. Sadece o toplumla ilgili bazı şeyler öğrenmiş oluyor oraya giden misafirler.

Genel olarak ülkeler arasındaki kültürel etkileşim toplumların birbirine bakış açısını değiştirmez. Konuya bir de şu açıdan bakmak istiyorum. Tarihte savaşmış birçok ülke günümüzde birbiriyle iletişim halindedir. Her ne kadar bu ülkeler arasında kültürel etkileşim olsa da toplumların birbirine bakış açısı değişmiyor. Çünkü örnek verdiğim o toplumlar geçmişte savaşmış, aralarında olumsuz bir algı oluşmuş. Bundan dolayı kültürel etkileşim içinde olsalar bile birbirlerine olan bakış açıları aynıdır, yani değişmez.

Ön yargı denen bir şey var ya, ülkeler için de geçerlidir. Bir ülkenin insan başka bir ülke insanına önceden edindiği bakış açısıyla bakar. Sonradan kültürel yolla etkileşime girseler de bu bakış açısı değişmez. Çünkü bakış açısı gelenekten gelen bir yaklaşımdır. Onu yıkmak öyle kolay değildir.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski