Sosyal Medya Kısıtlanmamalı Münazara

Bu bölümdeki metni inceleyerek sosyal medya kısıtlanmamalı, sosyal medyaya yaş sınırı getirilmemelidir konulu münazara için kısaca fikir alabilirsiniz.

Çocuklar ve gençlerin sosyal medyada gereğinden fazla vakit geçirmesi büyükler tarafından pek onaylanmaz. Bu anlamda büyükler çocukları için sosyal medyayı kısıtlama yoluna gider. Onlara bir günde azami kullanım sınırı koyarlar. Fakat bu girişim çocuklarda olumsuz tepkilere neden olur.

Bence çocukların sosyal medyayı kullanmalarına konulan bu sınır ters teper. Yasaklalan bir şey konunun muhataplarına daha cazip gelir. Bu yüzden kısıtlanan çocuklar bu hakları elindne alındığı için durum düzeleceği yerde daha kötüye gider. Şimdi bir şeyi yasakladıoğınızda onun öenmi daha da artar. ,nsnalar aysak olan şeyleri daha çok yapmak ister. Bu nedenle soyal medya kullanımına sınır konmasını doğru bulumuyorum.

Sosyal medya kullanımı konusunda sınır getirileceğine çocukların bu konuda eğitilmesi, bilinçlenmesi, gereğinden fazla kullanılınca sosyal medyanın vereceği zararlar hakkında bilgi sahibi olması sağlanmalıdır. Aile büyükleri, konunun uzmanları çocukların, gençleirn sosyal medyada aşırı vakit geçirmesinin onların kişisel, ruhsal, sosyal gelişimine, eğitim hayatına olumsuz etkilerini uygun bir idlle anlatmalıdır. Yasaklama ve kısıtlama getirme bu soruna çözüm olamaz.

Çocuk eğitiminden sorumlu olan kişiler anne, baba ve öğretmenlerdir. Bu kişilerin soyal medyayı tamamen engelleme çabası olumlu sonuç vermez. Her şeyden önce çocukların bilinçlenmesi sağlanmalıdır. Aynı zamanda büyüklerin bu konuda küçüklere örnek olması gerekir. Kendileri sosyal medyadan çıkmayan ebeveynleirn sosyla medya kullanımına kısıtlama getirmeis ne derece etkili olur, bir düşünün isterseniz.

Sonuç olarak sosyla medyaya günlük azami kullanım hakkı getirmek yerine çocukları, gençleri bu konuda bilinçlendirip sosyal medyaya zaman ayırma işine karışılmamalıdır. Bir süre sosyal medyada vakit geçiren bir çocuk sonradan bunun boş iş olduğunu fark edecek ve kendiliğindne bu sorundan kurtulacaktır. O yüzden kısıtlama, yasaklama gibi istenmeyen uygulamaları durumu daha kötüye sokacağı için pek tavsiye etmiyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski