Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metnin konusu: Sosyal medyanın zararlarından korunmak için neler yapmalıyız konuşma sınavı adına buradan örnek alabilirsiniz.
Sosyal medya çok fazla kullanılınca insanlara birçok anlamda zarar veriyor. Bu zararlardan korunmak için sosyal medyada geçirilen vaktin aşamalı olarak azaltılması gerekiyor. Bence ilk olarak akıllı telefonlardan sosyal medya uygulamalarını kaldırmakla işe başlayabiliriz. Bununla birlikte dışarı çıkıp arkadaşlarımızla fiziki olarak görüşmek, bir arada bulunmak, aile içinde oturma salonunda aile üyeleriyle vakit geçirmek son derece yararlı olabilir.
Günlük bir programımız olmalıdır. Bu programda sosyal medyaya ayrılan süre çok az belirlenmelidir. Yatacak olduğumuzda telefonu yanımızdan uzağa koymak da işe yarar. Yani hayat sadece sosyal medyadan ibaret değildir. Bu düşünceyle hareket edersek sosyal medyayı daha az kullanırız. Böylece onun getireceği olumsuz etkilerden de korunuruz. Günlük hayatımızda bizim için daha önemli olan işlere vakit ayırmak gerekiyor. Bizi sosyal medya kurtarmayacak, geleceğimizi sosyal medya sağlamayacak. Dolayısıyla biz sorumluluklarımızla ilgilenmeliyiz. Yarınımızı düşünüp hayallerimize giden yolda yapmamız gereken çalışmalara ağırlık vermeliyiz.
Sosyal medya tam anlamıyla aldatıcı bir sahte dünyadır. İnsanlar orada nereye gittiğini, nerede olduğunu, durumunu, yiyip içtiğini mutluymuş gibi görünerek sürekli paylaşıp beğeni almak derdinde yaşıyor. Bu da zaten insanın psikolojisini, kendini tatmin etme duygusunu bozuyor. Gerçekler sosyal medyada görünenden çok daha farklıdır. Bizim başkalarının ne yaptığını sürekli takip edip de moralimizi bozmaya hiç gerek yoktur.
Sonuç olarak sosyal medya hayatı insanlara görünenden çok daha farklı bir şey gibi gösterirken aslında ciddi anlamda zarar veriyor. Bunu bilerek bilinçli insna olmalı ve sosyal medyayı hayatımızdan çıkarmalıyız. Sosyal medya hesaplarını kapatınca insan bir huzur kavuşuyor, rahatlıyor, böylece kendisine, işlerine, sevdiklerine vakit ayırıyor. Bir insan için bunlar çok daha önemlidir.
Etiketler:
Konuşma