Bu bölümü incelediğinizde kaş yapayım derken göz çıkarmak deyimi ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.
İnsanlar iyi niyetinden ötürü bazı sıkıntılı durumlarda bu sorunu çözmek için laya müdahale etmek ve karşı tarafa yardımcı olmak ister. Bunu yaparken bir dikkatsizlik nedeniyle işi yokuşa sürmüş olurlar. Yani istemeden de olsa sorunu halledeyim derken daha kötü duruma yol açabilirler. Bu tür durumlar için kaş yapayım derken göz çıkarmak deyimini kullanırız.
Aslında burada tam anlamıyla iyi niyet söz konusudur. Fakat yanlış müdahale olunca işi düzelteyim derken daha karmaşık hale sokarlar. Böyle olumsuz durumlara neden olmamak için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Nerede, nasıl davranacağımızı iyi düşünmek faydalı olmak adına daha önemlidir. Mesela maddi durumu kötü olan bir arkadaşımız varsa, biz ona ekonomik anlamda katkı sağlamak isteriz. Bu yardımı yaparken herkesin içinde o kişinin maddi zorluklar çektiği dillendirirsek onu utandırmış oluruz. Bu da kişin üzülmesine neden olur. Eğer bir yardımda bulunacaksak bunu o kişiyi incitmeden, rencide etmeden yapmak gerekiyor. Demek ki iyi niyetli olmak tek başına yeterli olmuyor. Bu iyi niyetimizi doğru bir şekilde kullanınca hayırlı bir iş yapmış olur ve gerçek anlamda faydalı olabiliriz.
Sonuç olarak amacımız işi düzeltmek olsa da yaptığımız yanlış bir hareket işin büsbütün bozulmasına neden olabilir. Bu durumda daha kötü durumlara neden olduğumuz için kendimizi mahcup hissederiz. Dolayısıyla bir iyilik yapacak olduğumuzda kimseye zarar vermeden, yanlış şeylere yol açmadan bunu yapmalıyız.