Bu bölümdeki metni inceleyerek çevre kirliliğini önlemek için neler yapmalıyız konulu bir kompozisyon yazısı için kısaca fikir edinebilirsiniz.
Çevre kirliğinin yol açtığı yıkıcı ve telafisi mümkün olmayan olumsuz etkileri konusunda bütün insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Öncelikle çevre kirliliğinin nelere yol açtığı hakkında insanlarda farkındalık oluşturulmalıdır. Bunu bilen insan çevre duyarlılığına sahip olacaktır. Bunun dışında fabrika bacalarına mutlaka hav filtresi takılmalı ki havaya zararlı gazlar karışmasını önleyelim.
Atık şişe, cam, kağıt gibi geri dönüşümü uygun olan nesneleri geri dönüştürerek yeniden kullanmalıyız. Doğaya asla zararlı olan maddeleri atmamalıyız. Herkeste bir çevre bilinci oluşursa çevre kirliliği de gözle görülür anlamda azalacaktır. Yani önce insanların kafasında bitiyor. Yurt genelinde çevre kirliğinin önlenmesi adına insanlar eğitimlerden geçirilmelidir. Bu bilinci çocuklardan başlayarak bütün topluma yaymak çok önemli bir adım olacaktır.
Çevrede insan müdahalesi olmadan kendiliğinden ve kusursuz işleyen bir denge var bildiğiniz gibi. Bu denge ekolojik sistemdir. Ancak insanoğlu kendi hayatının kolaylaşması ve bitmek bilmeyen projeleri nedeniyle çevreye ciddi anlamda zarar veren faaliyetlerde bulunuyor. Peki, bunların bir sonucu olmayacak mı? Elbette oluyor. havada biriken zararlı gazlar, karbondioksit yığılması giderek arttıkça dünyayı saran atmosferde bir gaz yoğunluğu yaşanırken iklimler değişiyor. Kuraklık, su sıkıntısı, alışılmadık hava olayları baş gösteriyor: Bütün canlıların hayatı bu noktada ciddi bir riskle karşı karşıya demektir. Bütün bunları göz önünde bulundurup çevre kirliliğini önleme konusuna eğilmek artık bir mecburiyet haline gelmiştir.
Sonuç olarak çevre duyarlılığına sahip bireyler yetiştirilmelidir. İnsanlara çevre kirliğinin tehlikeleri anlatılmalıdır. Doğada yok olmayan ve zararlı olan atıkların asla doğaya bırakılmasına müsaade edilmemelidir. Bu konuda ciddi yaptırımlar bile hayata geçirmelidir.
Etiketler:
Kompozisyon